Post-graduate student symposium

We are delighted to announce that CLEW (Centre for Labour, Employment and Work) at Victoria University of Wellington is hosting a free post-graduate student symposium as part of the LEW 2018 Conference in November.

We are developing an exciting symposium of relevant research-focused sessions with plenty of time to network with each other between sessions. Professor Ian Williamson, Pro Vice-Chancellor and Dean of Commerce at Victoria Business School, will open the symposium with an address to the research students participating.

Programme

Time Duration Session
10:00 – 10:15 15mins Opening address from Pro-Vice Chancellor and Dean of Commerce, Professor Ian Williamson
10:15 –10:20 5mins Questions
10:20 – 11:15 55mins Interactive discussion: Publishing – Making the most of your PhD experience

·  Dr Noelle Donnelly (VUW, co-editor Labour & Industry)

·  Dr Todd Bridgman (VUW, co-editor Management Learning)

11:15 – 11:30 15mins Morning tea
11:30 –13:00 90mins Roundtable sessions
13:00 –14:00 60mins Lunch
14:00 – 15:30 90mins Meaningful research panel session with panel representatives from academia, consultancy, and public policy

· Jane Bryson (VUW)
· Donella Bellet (MartinJenkins)
· Rose Ryan (MBIE)

15:30 – 16:00 30mins Closing session, informal networking time

The panel session will include guests from both academia and industry to broaden our insights about meaningful research.

The roundtable sessions at the symposium will provide an opportunity to present your research in a supportive, informal environment. The session is very much developmental and we welcome those with research in progress as well as completed studies. Each presentation will last 10-15 minutes and afterward there will be time for a brief discussion to address any questions and receive valuable feedback from your peers. If you choose to present a paper for the roundtable session, you will be allocated a particular stream based on the topic of your submission and the theme you select into.

Themes for roundtable submissions align to the conference themes and are as follows:

  • workplace health, safety and wellbeing;
  • employee engagement and representation;
  • the regulatory environment for work and employment;
  • migration and work;
  • management practice for healthy workplaces;
  • women in the workplace;
  • work and caring;
  • developing people and capability;
  • pay equity;
  • job quality/good work; and
  • other (i.e. a methodology/research-focused paper with relevance to above themes)

To submit a paper for the roundtable session go to the Postgraduate Symposium submission page.

Call for moderators of roundtable sessions

There is an opportunity to act as a moderator in your assigned roundtable session. This would involve introducing the session and presenters, keeping the time, and moderating questions and feedback from the audience. Please indicate your interest in the appropriate section on the submission template.

 Registration of Interest

To express your interest and receive updates about registration, programme details, and roundtable submission information, register your email via:

http://vuw.qualtrics.com/jfe/form/SV_82HRgBpXfGgbU4B

Please feel free to circulate this invitation to others who may be interested.

We hope to see you there!

Esme Franken and Daniel Duan,
Victoria University of Wellington
CLEW Student Representatives